Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Khedira: Poslije Južne Koreje nisam spavao

sami-khedira333

Njemački fudbalski reprezentativac Sami Khedira nazvao je svoje nastupe na Svjetskom prvenstvu neobjašnjivima, posebno kada se uzme u obzir da je iza sebe u dresu Juventusa imao jednu od najboljih sezona u karijeri. Također, naglasio je da i dalje osjeti bol zbog ispadanja “elfa“, te da nije spavao nakon poraza od Južne Koreje, prenosi Anadolu Agency (AA).

Njemačka je u srijedu porazom 0:2 od Južne Koreje u trećem kolu grupe “F“ ispala sa Svjetskog prvenstva u Rusiji, dok su se u osminu finala plasirale Švedska i Meksiko.

“Niko od reprezentativaca nije dostigao vrhunsku formu na turniru, ali ne želim kritikovati saigrače. Moji nastupi su bili neobjašnjivi. U Torinu sam vjerovatno imao najbolju sezonu u mojoj karijeri, a onda sam došao u Rusiju i odigrao tako loše protiv Meksika i Južne Koreje. Nikada mi se tako nešto nije desilo i moram shvatiti zbog čega je to bilo tako. U pravu je svako ko kritikuje i mene i moje saigrače“, iskren je bio Khedira u izjavi za njemačke medije, a potom dodao:

“Pokušavao sam da spavam poslije Koreje, ali nisam mogao, stalno sam se budio. Osjećam puno boli, čak i sada. Neprijatno mi je jer će turnir trajati još dvije sedmice, dok ćemo mi biti kući. Samo želim da se izvinim.“

Eliminacija Nijemaca u grupnoj fazi Mundijala u Rusiji najranije je njihovo ispadanje još od 1938. godine, kada su takmičenje završili u šesnaestini finala. Nakon ispadanja “elfa“ jasno je da će u Rusiji biti promovisan novi svjetski šampion u fudbalu.

U osmini finala Svjetsko prvenstva sastaju se: 30. juni: Francuska – Argentina (16 sati), Urugvaj – Portugal (20); 1. juli: Španija – Rusija (16), Hrvatska – Danska (20); 2. juli: Brazil – Meksiko (16), Belgija – Japan (20); 3. juli: Švedska – Švajcarska (16), Kolumbija – Engleska (20).