čekaju otvaranje "pijace"

Kinezi će napadaču Crystal Palacea ponuditi plaću od 12,2 miliona eura

wilfriedzaha1009

Odluči li se za odlazak u Kinu, Zaha bi igrao u klubu koji vodi Bernd Schuster, a u svlačionici su Yannick Carrasco i Nicolas Gaitan

KineskiI klub Dalian Yifang poslat će Crystal Palaceu službenu ponudu za Wilfrieda Zahu čim se otvori zimski prijelazni rok.

Kako ekskluzivno piše Daily Mail, Kinezi napadaču iz Obale Slonovače nude 12,2 miliona eura po sezoni što je oko 50 miliona eura za četiri godine trajanja ugovora. Zaha u nedavno potpisanom novom ugovoru koji vrijedi do 2023. godine nema otkupnu klauzulu pa se može očekivati da će još toliko Kinezi ponuditi Englezima na ime odštete.

No, iako u Londonu zarađuje gotovo dvostruko manje, Zaha vjerovatno neće prihvatiti ponudu iz Kine jer ga sljedećeg ljeta ionako žele brojni drugi evropski klubovi, a odlaskom u Kinu bi vjerovatno izgubio priliku vratiti se nogometu na najvišem nivou u Evropi.

Odluči li se za odlazak u Kinu, Zaha bi igrao u klubu koji vodi Bernd Schuster, a u svlačionici su Yannick Carrasco i Nicolas Gaitan. Od dolaska u Palace 2015. godine Zaha je u 302 utakmice upisao 46 golova i 58 asistencija, ali tek zadnjih godinu i po igra na poziciji napadača.