Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Veznjak Arsenala

Kinezi Ozilu nudili da postane najplaćeniji igrač svijeta, on odbio

ozil

“Imali smo neke ogromne ponude iz Azije. Nudili su nam nevjerojatan novac, rekordni, ali za Mesuta novac nije najbitnija stvar u životu. On je brend, ima najviše pratitelja na društvenim mrežama od svih igrača Premierlige i prodao je najviše dresova u klubu”, rekao je Ozilov agent

Mesut Ozil, veznjak Arsenala, u januaru ove godine dobio je nevjerojatnu ponudu iz Kine, tvrdi njegov agent Erkut Sogut.

Ozil je početkom godine produžio ugovor s londonskim klubom u kojem zarađuje oko 300 hiljada funti sedmično. Kinezi su mu nudili milion funti sedmično, čime bi postao najplaćeniji fudbaler svijeta.

“Imali smo neke ogromne ponude iz Azije. Nudili su nam nevjerojatan novac, rekordni, ali za Mesuta novac nije najbitnija stvar u životu. On je brend, ima najviše pratitelja na društvenim mrežama od svih igrača Premierlige i prodao je najviše dresova u klubu”, rekao je Sogut.

Zašto je Ozil ostao u Arsenalu?

“Jer mu je klub u srcu. Mogao je otići besplatno, ali na kraju on voli ovaj klub. Sve sam mu rekao kako je, a on mi je odgovorio da je Arsenal njegov dom.”

Ozil ugovor s Arsenalom ima do 2021. godine i najavljuje da bi u Londonu mogao završiti karijeru.