Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

prijateljska utakmica

Kiša golova u Umagu: Sarajevo remiziralo s Makedonijom

fk sarajevo makedonija umag
FOTO: FK Sarajevo
Detalj sa susreta u Umagu

Ovo je bila četvrta provjera za igrače Sarajeva koji su ranije pobjeđivali Radnik iz Hadžića sa 4:0, slovenski Alumuniji sa 3:0, te ukrajinski Ruh rezultatom 2:0

Fudbaleri Sarajeva remizirali su s makedonskim timom Makedonija GP u prijateljskom susretu odigranom u Umagu rezultatom 3:3.

Prijateljski meč je počeo malom ceremonijom kada je sportski direktor Bordo kluba Senijad Ibričić uručio poklon Krsti Velkoskom, nekadašnjem kapitenu Sarajeva, koji je sada član Makedonije GP.

Makedonija je povela u 9. minuti nakon greške golmana Ilijeva, a gol je dao Baloteli.

Poslije pola sata igre Sarajevo je došlo do poravnanja, a lijep pogodak dao je Adalberto Penjaranda (Penaranda).

Komičnim autogolom Sarajevo je došlo do preokreta na startu drugog dijela, a onda je na 3:1 povisio Nemanja Anđušić u 71. minuti nakon asistencije Almedina Ziljkića.

Činilo se da će Sarajevo doći do nove pobjede na pripremama, međutim, Makedonija se vratila u meč. Prvo je Fazli u 73. smanjio na 3:2, a onda je Baloteli svojim drugim pogotkom u 82. minuti postavio konačnih 3:3.

Podsjetimo, ovo je bila četvrta provjera za igrače Sarajeva koji su ranije pobjeđivali Radnik iz Hadžića sa 4:0, slovenski Alumuniji sa 3:0, te ukrajinski Ruh rezultatom 2:0.