Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Kjosevski uoči revanša s Estoncima: Favoriti smo i ne bježimo od toga

zeljo trening

U redovima FK Željezničar uoči revanš utakmice prvog kola kvalifikacija za Ligu Evrope protiv estonske Narve Trans vlada optimizam, posebno zbog činjenice što su Sarajlije u prvom ogledu u gostima slavili sa sigurnih 2:0.

Slobodan Krčmarević, šef stručnog štaba sarajevskih “plavih“ istakao je da se ozbiljno pripremaju, kako bi dobar rezultat iz Estonije potvrdili u revanšu pred domaćim navijačima i plasirali se u nastavak takmičenja, prenosi Anadolu Agency (AA).

“Nama mali problem predstavlja taj takmičarski ritam, mislim da nam fali neka utakmica. Zato će nam pomoći ove dve utakmice da s pripremimo za ono što nas čeka poslije. Međutim, moramo prvo završiti ovaj posao kako treba, jer je fudbal čudna igra i dešavaju se iznenađenja. Maksimalno se pripremamo, veoma ozbiljno kako bi nastavili takmičenje u Ligi Evrope“, kazao je Krčmarević.

Naveo je da je igra u prvoj utakmici bila je solidna, te da ne može reći da je nezadovoljan.

“Momci su dobro stajali na terenu i dobro trčali. Posebno kada u obzir uzmemo da je jedna od retkih prednosti našeg protivnika uigranost, dok mi nismo ni počeli prvenstvo. Mislim da idemo dobrim putem, ali očekujem više strpljenja od navijača i ljudi oko kluba. Posebno bih se zahvalio navijačima koji su došli tako daleko u Talin da bi nas bodrili“, istakao je Krčmarević.

Krčmarević je naglasio da je novi teren na stadionu Grbavica, na kojem će u srijedu biti odigrana prva zvanična utakmica, sjajan i da će igrače obje ekipe imati sjajne uslove da pruže dobru igru.

Vedran Kjosevski, kapiten Željezničara naglasio je da im je revanš protiv Narve Trans jako važan, te da će ozbiljno ući u utakmicu.

“Znamo šta nam znači ova utakmica. Spremili smo se dobro, jedva čekamo da izađemo na novi trener Grbavice. Favoriti smo i ne bježimo od toga, želimo prolazak u sljedeći krug“, rekao je Kjosevski.

Trener gostujućeg tima Adyam Kuzyayev prije svega je izrazio zadovoljstvo što su došli u prelijepi grad Sarajevo i zahvalio se na divnom gostoprimstvu domaćina.

“Ne bih rekao da će sutra biti nekih iznenađenja. Isto se pripremamo kao i za prvu utakmicu. Znamo da je Željezničar jaka ekipa i da ako imalo popustimo da će nas bukvalno ‘satrati’. Daćemo sve od sebe i bićemo sportski agresivni prema rivalu“, najavio je Kuzyayev.

Dante Leverock, defanzivni fudbaler Narve Trans rekao je da mu je veliko zadovoljstvo što ima priliku igrati evropske utakmice protiv jednog od najvećih bh. klubova Željezničara.

“Uzbuđeni smo što igramo Ligu Evrope, to je uvijek velika prilika za nas igrače. Protivnik nam je jedan od najvećih bh. klubova Željezničar, što je dodatni motiv. Za mene, kojim sam sa Bermuda bio je san igrati evropska takmičenja. Daćemo sve od sebe da odigramo što bolju utakmicu“, zaključio je Leverock.

Fudbaleri Željezničara revanš utakmicu prvog kola kvalifikacija za Ligu Evrope protiv Narve Trans igraće u srijedu na stadionu Grbavica sa početkom u 18 sati. U slučaju da prođe dalje “Željo“ će u drugom kolu kvalifikacija igrati protiv boljeg iz dvomeča Stumbras (Litvanija) – Apollon Limassol (Kipar).