Klopp pred finale: Ne osjećam pritisak, osjećam priliku

3470__4968__klopp_iv_960

Liverpool i Sevilla večeras na stadionu “St Jakob Park“ u Baselu boriće se za prvi ovosezonski pehar u evropskim takmičenjima. Finale Lige Evrope osim trofeja pobjedniku može donijet i plasman u Ligu šampiona naredne sezone, javlja Anadolu Agency (AA).

Jurgen Klopp, menadžer Liverpoola bez obzira na ogromnu važnost utakmice za njegov klub tvrdi da ne osjeti nikakav pritisak. Ulog “redsa“ je zaista veliki, jer kroz domaća takmičenja nisu izborili izlazak u Evropu, a večerašnjom pobjedom se mogu domoći grupne faze najjačeg evropskog klupskog takmičenja.

“Došao sam u Liverpool jer sam bio uvjeren u kvalitet igrača i tima, uprkos sumnjama koje su ljudi imali. Kada se osvrnem i pogledam na koji način su došli do ovog finala zaista se dobro osjećam. Stvarno sam sretan što su tu i što mogu pokazati koliko su jaki. Pred njima je velika prilika da naprave konačni korak ove sezone i da nešto postignemo. Ne osjetim pritisak, ne mogu se promijeniti, osjećam da imamo priliku“, jasan je Klopp.

S druge strane Unai Emery, trener Seville svjestan je da njegov tim pobjedom u večerašnjem finalu može ući u istoriju Lige Evrope. Stoga ističe da nije potrebno dodatno motivisati njegove igrače.

“Pred nama je prilika da igramo treće uzastopno finale i da po treći put pobijedimo, te time ispišemo istoriju Lige Evrope. Sama spoznaja da bi naša imena mogla otići u vječnost je veliki motiv“, priča Emery i dodaje:

„Mi smo pobjednici, mi smo šampioni imamo mogućnost da odbranimo trofej. Sevilla ne propušta takve prilike kada smo stvarno fokusirani. Naravno, to ne znači da ćemo podcijeniti Liverpool koji smatram jednim od deset najboljih klubova u svijetu.“

U finalu Klopp neće moći računati na defanzivca Mamadoua Sakhoa, koji je suspendovan zbog dopinga, ali su se kapiten Jordan Henderson i Divock Origi nakon povreda vratili treninzima i konkurisaće za sastav. Emerey nema velikih problema sa igračkim kadrom. Svi su zdravi izuzev Danca Michael Krohn-Dehlija, koji je već dugo van stroja zbog povrede koljena.

Liverpool i Sevilla večeras će sa početkom u 20.45 sati odmjeriti snage u finalu Lige Evrope. Liverpool će pokušati po četvrti put osvojiti ovo takmičenje, a Sevilla peti.