Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Kladila se na klubove s lijepim imenima i dobila skoro 1,3 miliona KM

oklada_britanka1

Žena koja pojma nema o nogometu bacila je kladioničare u Engleskoj i šire u očaj nakon što je prošlog vikenda na jednu uloženu funtu osvojila 574.278,41 funtu (blizu 1,3 miliona KM), piše Daily Mail.

Neimenovana 58-godišnjakinja provela je još jedan od stotina vikenda u društvu sina i supruga koji subotom i nedjeljom samo gledaju nogomet. Iz dosade joj je sin čitao parove, a ona je odabrala 12 ekipa samo na osnovu toga je li joj se ime sviđalo ili ne.

Na većini parova kladila se na autsajdere, a najdramatičnije je bio u Newcastleu, gdje je Bournemouth pobijedio 1:0 golom Stevea Cooka u 92. minuti.

“Nevjerovatno je da je sve uspjela pogoditi. Drago mi je zbog nje i njene porodice. Prava ženska intuicija”, rekla je Carli Faulkner, zaposlenica kladionice William Hill u gradiću Leysdown-on-Sea, gdje je uplaćen dobitni listić.

Carli Faulkner pokazala dobitni listić

Glasnogovornik kladionice rekao je da njezin muž već 40 godina svakog vikenda uplaćuje listiće za jednu funtu, a njegova gospođa zadnjih šest godina tu i tamo uplati poneki listić sa sinom na temelju “lijepog imena ekipe”.

Dobitni listić:

Huddersfield – WBA, tip 1, (1:0)

Newcastle – Bournemouth, tip 2 (0:1)

Southampton – Burnley, tip 2 (0:1)

Swansea – Brighton, tip 2 (0:1)

Aston Villa – Sheffield Wednesday, tip 2 (1:2)

Barnsley – Birmingham, tip 1 (2:0)

Bolton – Norwich 2:1, tip 1 (2:1)

Derby – Reading, tip 2 (2:4)

Ipswich – Preston, tip 1 (3:0)

Millwall – Burton, tip 2 (0:1)

Nottingham – QPR, tip 1 (4:0)

Sheffield United – Hull, tip 1 (4:1)