Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Kladioničke greške: Dva rezultata meča Stoke City – Leicester!

stoke_leicester

Jedan statistički neregistrovan korner u jednoj fudbalskoj utakmici gotovo je beznačajan. U klađenju, međutim, šteta za igrače je ogromna. Jedni nezasluženo zarađuju, drugi gube iako su pogodili, u ovom slučaju, broj kornera.

Zbrka sa statistikom utakmice engleske Premier lige između Stoke Cityja i Leicestera, koja je odigrana u subotu, podijelila je naše kladionice.

Kladionica Premier objavila je za one koji su se kladili “uživo” rezultat 5-5, odnosno 10 kornera u prvom poluvremenu.

S druge strane, kladionice Bet live i 5plus kao tačan rezultat navele su 6-5 u prvom poluvremenu i ukupno 11 kornera u prvoj polovici meča. S obzirom da je na zvaničnoj web stranici Premier lige objavljeno da je u drugom poluvremenu bilo 8 kornera, to znači da su oni koji su ozvaničili brojku od 11 u prvom poluvremenu, na kraju morali imati zbir od 19 kornera.

Premier kladionica demantuje: Posjeduje razrađen i pouzdan sustav provjere rezultata

A to onda znači da krajnji ishod kornera nije bio neriješen 9:9, kako su oni naznačili, nego je jedan od timova pobijedio u tom segmentu igre.

Juče i danas vršene su isplate, kako vidimo, na osnovu međusobno oprečnih statističkih podataka. Oni igrači kojim je to pomoglo da ostvare dobitak, sigurno se ne žale. A da li će na svoje doći oštećeni igrači, koji su izigrani, pokazaće ishod njihovih žalbi.

Ovim je poljuljan kredibilitet kladionica u objavljivanju službenih rezultata. Bilo bi zanimljivo utvrditi da li su pri tome nešto zaradile one kladionice koje su ozvaničile pogrešnu statistiku?

Koja statistika je tačna, procijenite pregledom snimka kompletnog prvog poluvremena “sporne” utakmice.