Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Menadžer Liverpoola

Klopp: Alisson je blizu povratka na gol Liverpoola

klopp (1)

Njegov oporavak teče u najboljem mogućem smjeru, a uz to je ove sedmice proglašen i za najboljeg golmana svijeta u izboru Svjetske fudbalske federacije

Jurgen Klopp, menadžer Liverpoola, potvrdio je da je Alisson zaista blizu povratka na gol nakon povrede, ali je odlučio da ga neće staviti u tim za subotnje gostovanje kod Sheffield Uniteda, prenosi Anadolu Agency (AA).

Alisson je izvan terena od prvog kola Premier lige kada je 9. augusta u duelu sa Norwichem povrijedio list noge. No, njegov oporavak teče u najboljem mogućem smjeru, a uz to je ove sedmice proglašen i za najboljeg golmana svijeta u izboru Svjetske fudbalske federacije (FIFA).

“Alisson se oporavlja na dobar način. U četvrtak je sa trenerima golmana izdržao sve napore. Sve je bliži i bliži povratku. Sada ćemo vidjeti, moramo razgovarati s medicinskim odjelom. Ali, izgleda da je blizu. On nije u konkurenciji za subotu. Sada se osposobljava, ali izgleda da će možda od nedjelje moći da trenira sa ostatkom ekipe. Ne možemo 100 posto znati, ali stvarno je blizu“, rekao je Klopp.

Liverpool ima sjajan start sezone u Premier ligi. Na prvom mjestu sa maksimalnih 18 bodova u prvih šest kola, dok se Sheffield United nalazi na desetoj poziciji sa osam.