trener liverpoola

Klopp: Bili smo šokirani kada smo saznali da Dalglish ima koronavirus

Dalglish

Svi znamo da ova užasna bolest izaziva probleme u cijelom svijetu, ali ovo je bio prvi put za mnoge od nas da je u tolikoj mjeri pogodila nekoga s kim imamo takvu ličnu vezu, rekao je menadžer Liverpoola

Jurgen Klopp, menadžer Liverpoola priznao je da je vijest o pozitivnom testu na koronavirus sir Kennyja Dalglisha imala veliki uticaj na njegov tim, prenosi Anadolu Agency (AA).

Igračka i trenerska legenda “redsa“ u srijedu je primljen u bolnicu zbog liječenja kamena u žuči, a onda je iako nije imao nikakve simptome bio pozitivan na COVID-19. Nakon puštanja iz bolnice, 69-godišnji Dalglish je pohvalio radnike Nacionalnog zdravstvenog servisa (NHS) širom zemlje i kod kuće se oporavlja u samoizolaciji.

“Bio je to pravi šok kada sam prvi put čuo za to. Momcima je poslana poruka u našoj WhatsApp grupi i svi su bili šokirani“, kazao je Klopp za internet stranicu Liverpoola i nastavio:

“Ono što osjećate u tom trenutku je ogromna razlika kada poznajete nekoga ko je zaražen virusom ili ako ne znate. U tom trenutku izgledalo je kao: ‘vau, jedan od nas ga ima’ i bilo je stvarno ludo. Svi znamo da ova užasna bolest izaziva probleme u cijelom svijetu, ali ovo je bio prvi put za mnoge od nas da je u tolikoj mjeri pogodila nekoga s kim imamo takvu ličnu vezu.“

Klopp je dodao da je odmah poslao poruku jednoj od Dalglishevih kćerki, koja je bila izuzetno smirena i obavijestila ga da je sve u redu.

“Bila je opuštena i rekla je da će sve biti dobro, a dva dana kasnije čuli smo da je pušten iz bolnice. To je dobra vijest, veoma dobra vijest i nadam se da će mu biti dobro. Svi znamo Kennyja i volimo ga“, istakao je Klopp.

Dalglish je igračku karijeru počeo u Celticu za koji je nastupao od 1969. do 1977. godine. Potom je prešao u Liverpool čiji je dres nosio 13 godina, a posljednje tri i po je bio igrač-menadžer. Kao igrač je osvojio pet titula šampiona Engleske i tri Evrope. U ulozi menadžera dodao je još dva naslova na domaćoj sceni, uključujući i posljednji šampionski pehar za Liverpool 1990. godine.