Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Trener Liverpoola

Klopp: Chelsea ima zanimljivu ekipu, podsjećaju me na moj Dortmund

klopp

Ako postoji jedan klub koji zabrana transfera nije jako pogodila, onda je to vjerovatno Chelsea”, kazao je Klopp

Jurgen Klopp, menadžer Liverpoola, uoči utakmice protiv Chelseaja, izjavio je da njihov protivnik ovog vikenda igra prelijepo ove sezone iako se radi o dosta mladoj ekipi, prenosi Anadolu Agency (AA).

“To je jako zanimljiva ekipa. Podsjećaju me malo na moj Dortmund, kad su bili čak i mlađi. Svi govore kako je ovaj Chelsea mlad, ali ti mladi igrači igraju zato što su dobri, ne zato što su mladi”, rekao je Klopp.

Dodao je da Plavci imaju fantastičnu ekipu koja se sastoji od vrlo skupih i kvalitetnih igrača, napominjući da mnogi vrijede oko 60 miliona eura.

“Doveli su Pulisica za koliko, 50 ili 60 miliona eura. Svi igrači oko njega sada isto toliko vrijede. Abraham je igrač od 60 miliona, Mount je igrač koji vrijedi barem toliko. Jorginho nije toliko mlad, ali je sjajan, Kante izgleda kao da može igrati još 20 godina. Kovačić, Barkley, pa iskusni igrači poput Pedra ili Williana… Ako postoji jedan klub koji zabrana transfera nije jako pogodila, onda je to vjerovatno Chelsea”, kazao je Klopp.

Meč između Chelseaja i Liverpoola igra se u nedjelju u 17:30 sati.

Liverpool je sjajno startao u prvenstvu i ima pet pobjeda iz isto toliko utakmica i trenutno je lider Premierlige. Chelsea je skupio osam bodova i nalazi se na 6. poziciji.