Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Klopp: Igrači moraju popuniti prazninu nastalu Gerrardovim odlaskom

klopp

Jurgen Klopp, menadžer Liverpoola, nakon nešto manje od tri mjeseca provedena u klubu smatra da se odlazak Stevena Gerrarda i dalje osjeti, te da je teško nadoknadljiv.

U izjavi za britanske medije nije isključio mogućnost da se Gerrard vrati u klub sa “Anfielda”.

Iskusni vezni fudbaler je nakon više od 20 godina u ljeto ove godine odlučio napustiti Liverpool i karijeru nastavio u Sjedinjenim Američkim Državama u LA Galaxyju.

Tokom pauze u američkoj profesionalnoj ligi (MLS) 35-godišnji fudbaler je trenirao sa svojim bivšim klubom. Prije odlaska za prvi tim Liverpoola je upisao više od 700 nastupa i Klopp smatra da je bio dominantan igrač.

“Igrači moraju da popune prazninu nastalu Gerrardovim odlaskom. To je težak zadatak. Oni to pokušavaju, ali su mladi. To nije opravdanje, samo opisujem situaciju u kojoj se nalazimo. To je ono na čemu radimo”, jasan je Klopp.

Njemački trener je odbio da kaže kakve su šanse da se Gerrard vrati u Liverpool, ali je naglasio da bi to volio.

“Razgovarali smo o mnogim stvarima, ali to nije za javnost. Uvijek sam optimističan, ali Gerrard ima ugovor. U ovom trenutku definitivno neće doći na posudbu, ali ukoliko se ukaže prilika dovešćemo ga”, kazao je Klopp.

Liverpool je nakon sedam pobjeda u osam utakmica ponovo ušao u turbulentan period.

U posljednja tri kola Premier lige upisali su dva poraza od Newcastlea i Watforda, te remi sa West Bromwich Albionom.

Taj loš niz ih je udaljilo od vrha tabele, a pokušaće ga prekinuti u subotu kada će u derbiju 18. kola na “Anfieldu” ugostiti lidera Leicester City.