Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Klopp: Imamo dva gola prednosti, to je bolje nego prije utakmice

klopp

Čeka nas i put u Španiju i pokušat ćemo da dođemo do finala, kaže trener Liverpoola

U svom stilu Jurgen Klop je govorio nakon prve utakmice polufinala Lige pravka u kojoj je njegov Liverpool savladao Villarreal – Nijemac je zadovoljan, ali posebno ističe da nije još gotovo.

„Bilo je jasno da moramo samo da nastavimo sa onim što smo radili. Čim su se pojavljivali momenti u kojima se Villarreal oslobađao pritiska i na kratko, odmah su bili prijetnja. Najvećim dijelom smo se s tim nosili veoma dobro. Mislim da smo odigrali prilično dobru utakmicu“, rekao je posle meča Klopp.

„Bilo je dobro i u prvom poluvremenu, mislim da smo sve radili kako treba, noge su nas slušale i znali smo da samo treba tako da nastavimo. Da ostanemo pozitivni i koncentrisani. Za sada, sve kako treba. Ali, čeka nas i put u Španiju i pokušat ćemo da dođemo do finala. Morat ćemo da budemo 100 posto spremni, fokusirani i u pravom raspoloženju za taj revanš. Imamo dva gola prednosti i to je dobro, bolje nego prije 90 minuta, prije početka utakmice, ali nismo prošli dalje. Ako nas pobijede rezultatom koji ih vodi u finale, zaslužili su, ako ne onda smo mi zaslužili“, dodao je Nijemac.

Villarreal i Liverpool revanš će odigrati 3. maja.