Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Trener Liverpoola

Klopp: Imamo još tri pozitivna igrača

Njemački stručnjak je naveo i da je Liverpool u prošlom kolu mogao da pobijedi Leicester ali da nije iskoristio svoje šanse i da je zbog toga bio kažnjen

Trener fudbalera Liverpoola izjavio je danas da utakmica protiv Chelseaja još uvijek nije blizu otkazivanja, nakon još tri pozitivna slučaja na koronu u ekipi, prenio je Sky Sport. Klopp je odbio da navede imena pozitivnih fudbalera, i rekao da će se sve vidjeti po sastavu koji istrči na duel Chelseaju.

“Kao da smo na lutriji kada čekamo rezultate. Iz dana u dan stižu novi slučajevi”, rekao je Klopp.

Nakon poraza od Leicestera u prošlom kolu Liverpool zaostaje za Manchester Cityjem devet bodova, ali Klopp još uvijek ne odustaje od titule.

“Jedini način da stignemo City jeste da pobjeđujemo. To trenutno nije lako. Igramo protiv Chelseaja koji ima slične probleme kao i mi. Svakako, Chelsea se ne pobjedjuje prosječnom igrom, moramo da damo maksimum, da budemo najbolji”, izjavio je Klopp.

Njemački stručnjak je naveo i da je Liverpool u prošlom kolu mogao da pobijedi Leicester ali da nije iskoristio svoje šanse i da je zbog toga bio kažnjen.

“Možemo da pričamo o meču protiv Leicestera. I pored ne baš najbolje igre trebalo je da pobijedimo ali nismo iskoristili svoje šanse. Moramo da počnemo da igramo bolje, jer da bismo stigli City moramo da igramo mnogo bolji fudbal”, izjavio je Klopp.

Liverpool je trenutno treći na tabeli sa 41 bodom, jednim manje od drugoplasiranog Chelseaja i devet manje od prvoplasiranog Cityja ali i utakmicom manje od obje ekipe.