Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Liverpoola

Klopp: Juventus je bio moj favorit prije sezone

klopp (1)

Jurgen Klopp, trener Liverpoola, izjavio je da nije siguran da li njegov tim može ponovo do naslova šampiona Lige prvaka, ali, kako je rekao, bit će spremni u svakoj utakmici

Naredne sedmica se nastavlja Liga prvaka, a Jurgen Klopp, trener Liverpoola, smatra da njegova ekipa nije favorit za osvajanje ovog takmičenja, dodajući ipak kako su sposobni pobijediti i one najbolje, prenosi Anadolu Agency (AA).

Redsi u osmini finala igraju protiv Atletico Madrida, a u prvoj utakmici gostuju u Španiji.

“Juventus je bio moj favorit prije sezone, ali očito ne gledam toliko italijanski nogomet i nije mi jasno kako nije 10 bodova ispred drugoplasiranog u Serie A. Imaju najveću ekipu koju sam vidio u životu, kvalitetne igrače. Bayern također ima jaku ekipu, PSG je sjajan kad je ekipa zdrava, ne možeš zaboraviti ni Barcelonu. Tako da nemam pojma koliko daleko možemo, ali ne treba o tome ni misliti jer se trebamo koncentrisati na Atletico u utorak”, kazao je Klopp novinarima.

Istakao je da nije siguran da li njegov tim može ponovo do naslova šampiona Lige prvaka, ali, kako je rekao, bit će spremni u svakoj utakmici.

“Prošle godine smo pokazali da možemo pobijediti najbolje. Ne znači da ćemo to napraviti i ove sezone, samo znači da smo sposobni za to. Postoji toliko dobrih ekipa da jedino možeš biti spreman na borbu. Onda sreća također igra ulogu u važnim trenucima. Osim toga, kvaliteta neke ekipe nije presudan faktor, više ovisi o tome ko je u pravom raspoloženju, ko pokaže najviše želje i odlučnosti u pravim momentima. I naravno, sreća. Ako želite bilo što osvojiti, treba vam sreća”, kazao je Klopp.