višak utakmica

Klopp: Liga nacija jedna je od najsmješnijih ideja u svijetu fudbala

liga nacija uefa
FOTO: uefa.com

Što se tiče sutrašnjeg finala, Klopp je priznao da njegova momčad ‘očajnički želi’ osvojiti FA kup, a Redsi ga nisu osvojili od 2006. godine

Trener Liverpoola Jurgen Klopp najavio je današnje finale FA kupa protiv Chelseaja, a pritom se još jednom osvrnuo na Ligu nacija koja očekuje igrače po završetku klupske sezone.

Ističe kako bi rado žrtvovao novčanu nagradu za plasman u finale Lige prvaka ako bi to značilo da je UEFA ukinula “smiješni” turnir Lige nacija. Šef Liverpoola dugo je bio protivnik tog takmičenja, za koje smatra da dodaje nepotrebne, dodatne utakmice u ionako pretrpani kalendar, a svoja razmišljanja prenio je i predsjedniku UEFA-e Aleksanderu Čeferinu.

”Više utakmica uvijek je loša ideja. O tome sam dosta često govorio… Ali Liga nacija jedna je od najsmješnijih ideja u svijetu fudbala. Igrači su odigrali preko 70 utakmica i nastavljaju s utakmicama Lige nacija nakon što je sezona završila. Četiri, pet, šest utakmica s reprezentacijama. Više bih volio da UEFA uzme više novca od finala Lige prvaka i riješi se Lige nacija”, kazao je.

Što se tiče današnjeg finala, Klopp je priznao da njegova ekipa ‘očajnički želi’ osvojiti FA kup, a Redsi ga nisu osvojili od 2006. godine.

”Zaista smo očajnički željni pobjede. I Chelsea također. Posljednji put smo ga osvojili 2006. godine, oni su ga osvojili tri-četiri puta do sada. Oni su stručnjaci za kupove… ali mi želimo trofej i dat ćemo sve od sebe. Želimo uživati u utakmici i razveseliti naše navijače”, kazao je Klopp.