Njemački trener

Klopp: Liverpool je bogat, ali ne može ludo trošiti na transfere

klopp

Manchester City i Tottenham su već oborili klupski rekord u ovom prelaznom roku, što njemačkom stručnjaku ne izaziva zabrinust, budući da je, kako je kazao, zadovoljan postojećom ekipom

Menadžer Liverpoola Jurgen Klopp izjavio je da je njegov klub ostaje na tržištu za eventualno dovođenje novih igrača, ali priznaje da ne može “ludo” trošiti na nova pojačanja, prenosi Anadolu Agency (AA).

Livepool je u ovom prelaznom roku doveo mladog holandskog defanzivca Seppa van der Berga, a navijači prije početka sezone očekuju bar jedno zvučno pojačanje.

Manchester City i Tottenham su već oborili klupski rekord u ovom prelaznom roku, što njemačkom stručnjaku ne izaziva zabrinust, budući da je, kako je kazao, zadovoljan postojećom ekipom.

“Nije lako. Rekao sam prošle godine da nije lako poboljšati tim s razumnom sumom novca. To uvijek možete učiniti ludim trošenjem. Mi nismo takav tim. Ne možemo to raditi. Zaista smo bogati, ali ne možemo raditi ono što rade pojedini timovi i tako je kako je”, izjavio je Klopp za Liverpool Echo.

Nijemac je dodao da trenutno radi na pronalaženju dobrih rješenja unutar svoje ekipe.

“Treba iskoristiti ovaj tim. U prelazom roku morate graditi tim s kojim želite ući u sezonu, ali ja taj tim već imam. Ukoliko možemo dovesti još nekog, još bolje. Vidjećemo. Ako ne, tim već postoji, ali ćemo morati u nekom drugom trenutku tražiti rješenja”, rekao je Klopp.