Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

izbacili Bayern

Klopp: Liverpool se vratio u evropsku elitu

Jurgen Klopp

Koga god dobijemo za protivnika, to ćemo prihvatiti. Momci vole ovo takmičenje, zaista uživaju u tim trenucima, rekao Klopp

Jurgen Klopp, menadžer Liverpoola, nakon sinoćnjeg trijumfa u Minhenu protiv Bayerna bio je izuzetno sretan, jer smatra da se plasmanom u četvrtfinale Lige šampiona njegov klub definitivno vratio u evropsku elitu, prenosi Anadolu Agency (AA).

Sa dva gola Saido Manea i jednim Virgila van Dijka “redsi“ su slavili sa 3:1, što im je nakon 0:0 na Anfieldu bilo dovoljno za prolazaka dalje. Jedini gol za Bayern postigao je Joel Matip, koji je zatresao sopstvenu mrežu.

“Drugo poluvrijeme smo odigralo veoma zrelo. U trenucima kada smo počeli igrati fudbal odmah smo uništili Bayernovu organizaciju. Bila je to apsolutno zaslužena pobjeda“, rekao je Klopp.

Prošlogodišnjeg finalistu Lige šampiona u četvrtfinalu čeka težak protivnik, jer je u igri za trofej ostalo odabrano društvo. No, Kloppa ne brine ime narednog rivala.

“Koga god dobijemo za protivnika, to ćemo prihvatiti. Momci vole ovo takmičenje, zaista uživaju u tim trenucima. Naš stav je bio izvanredan. Tri ofanzivna igrača su bila sjajna, a momci koji su dolazili iz drugog plana su mnogo pomogli. Protiv Bayerna smo grb Liverpoola vratili u društvo najvišeg nivoa evropskog fudbala“, istakao je njemački trener.

Osim “redsa“ u četvrtfinale Lige šampiona plasirala su se još čak tri engleska kluba: Manchester United, Tottenham Hotspur i Manchester City. Osim njih, tu su još Barcelona, Juventus, Ajax i Porto.

Žrijeb parova četvrtfinala i polufinala Lige šampiona održaće se u petak u Nionu sa početkom u 12 sati. Prve utakmice četvrtfinala igraće se 9. i 10. aprila, a revanši sedam dana kasnije.

Finale ovosezonskog izdanja igraće se 1. juna na stadionu Wanda Metropolitano u Madridu.