Njemački stručnjak

Klopp: Možda odem i u penziju

klopp

Nadam se da ćemo ovako nastaviti, ali ne znam šta se može dogoditi za dvije ili tri godine

Jurgen Klopp je osvojio nagradu najprestižnijeg njemačkog sportskog lista “Bilda” za menadžera godine, javlja Anadolu Agency (AA).

Zbog obaveza s Liverpoolom nije mogao prisustvovati svečanoj ceremoniji, ali je putem video linka odgovarao na pitanja, izjavivši da bi, uprkos dobrim rezultatima s Redsima, mogao i u penziju.

Klopp je imao odličnu godinu s Liverpoolom, osvojio je Ligu prvaka, u Premier ligi za bod ostao iza prvaka Cityja. Uprkos dobrim rezultatima sa engleskim klubom, njemački trener ne isključuje ništa pa ni odlazak u penziju.

“Nadam se da ćemo ovako nastaviti, ali ne znam šta se može dogoditi za dvije ili tri godine. Možda odem i u penziju. Ne mora značiti da će se to dogoditi, ali ako do toga dođe, ne bi bilo iznenađenje”, kazao je.

Inače, Klopp ima ugovor s Liverpoolom do 2022. godine, a na pitanje šta bi prvo uradio kada bi mogao – vodio njemačku reprezentaciju, Bayern, doživotno Liverpool ili vratio se u Dortmund – Klopp nije odbacio nijednu opciju.

“Volio bih to, prvo reprezentacija, onda Bayern, zatim povratak u Borussiju pa doživotno u Liverpool. Nemam pojma, zaista ne znam sa sigurnošću”, rekao je Nijemac.