Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

trener loverpoola

Klopp: Ne razumijem zašto neko vakcinaciju smatra ograničavanjem slobode

Postoji zabrinutost oko stope vakcinacije u Premier ligi, jer se manje od polovine igrača vakcinisalo u većini klubova

Jurgen Klopp, menadžer Liverpoola izjavio je da ne razumije zašto neki ljudi odbijaju vakcinisati se protiv koronavirusa i to uz obrazloženje kako je to ograničavanje slobode, prenosi Anadolu Agency (AA).

Postoji zabrinutost oko stope vakcinacije u Premier ligi, jer se manje od polovine igrača vakcinisalo u većini klubova.

Klopp kaže da je 99 posto njegovih igrača vakcinisano i da nikoga nije morao uvjeravati u to.

Nijemac ističe da se vakcinisao kako bi zaštitio ne samo sebe, već i sve ljude oko sebe.

“Ne razumijem zašto je to ograničenje slobode. Jer ako jeste, onda je i zabrana vožnje u alkoholisanom stanju ograničenje slobode, ali to prihvatamo. Vakcinisao sam se jer sam bio zabrinut za sebe, ali još više za sve ostale oko sebe. Ako dobijem bolest i patim to je moja greška. Ali, ako je dobijem i širim na sve ostale, ja sam kriv, a ne oni“, kazao je Klopp za britanske medije.

Ove sedmice je otkriveno da Premier liga razmatra hoće li nagraditi klubove čija je stopa cijepljenja protiv koronavirusa visoka.

“Mislim da možemo reći da smo 99 posto vakcinisani. Nisam morao uvjeravati igrače, to je bila više prirodna odluka tima“, naglasio je njemački menadžer.

Prošle sedmice Premier liga je obavijestila javnost da samo sedam klubova ima više od 50 posto potpuno vakcinisanih.

U petak je objavljeno da će igračima Premier lige biti dopušteno putovati u države sa crvene liste kako bi predstavljali svoje reprezentacije u oktobarskim utakmicama kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2022. godine, ali samo ako su potpuno vakcinisani.