Klopp: Ne znam da li smo u utrci za titulu

klopp

Fudbaleri Liverpoola u srijedu naveče su savladali Sunderland u gostima rezultatom 1:0 i došli na sedmu poziciju Premier lige sa 30 bodova, koliko ima i Manchester United. Iako su Redsi sa dvije uzastiopne pobjede sa po 1:0 prišli vrhu tabele menadžer Jurgen Klopp ne želi razmišljati o eventualnoj borbi za titulu.

“Ne znam da li smo u trci za titulu. Jedino je jasno da imamo 30 bodova, kao i Manchester United. No, isto tako može se vidjeti da u Unitedu trenutno ne vlada dobra atmosfera, što samo pokazuje koliko je fudbal čudna igra. Moramo ne razmišljati o tome. Htjeli smo da imamo najmanje 30 bodova pred Novu godinu i to smo ostvarili. Sada idemo kući dočekati Novu godinu sa porodicama, a onda se okrenuti West Hamu i pokušati ponovo pobijediti”, kazao je Klopp nakon trijumfa njegovog tima.

Junak Liverpoolove pobjede bio je Christian Benteke koji je dao jedini gol isto kao i u prošlom susretu sa Leicester Cityjem.

“Dva gola, šest bodova i dvije utakmice bez primljenog gola. To je sjajno za nas”, dodao je Klopp.

Liverpool trenutno zaostaje devet bodova za vodećim timovima Arsenalom i Leicester Cityjem. U 20. kolu 2. januara putuje na megdan West Hamu koji igra odlično ove sezone i na tabeli se nalazi jedno mjesto ispod “redsa” sa svega bodom manje.