Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Menadžer Liverpoola

Klopp: Niko se ne bi trebao osjećati sigurno u borbi za titulu

klopp

Mnogo je timova u onome što se naziva trka za titulu i treba da bude tako, rekao Klopp

Fudbaleri Liverpoola pod vodstvom menadžera Jurgena Kloppa igraju sjajno ove sezone. Lideri su Premier lige Engleske i na dobrom putu su da prvi put nakon 1990. godine osvoje naslov šampiona. No, bez obzira na četiri boda prednosti u odnosu na drugoplasirani Manchester City, njemački trener ističe da se niko ne bi trebao osjećati sigurnim u borbi za titulu, prenosi Anadolu Agency (AA).

Britanski mediji u posljednje vrijeme ističu činjenicu da je u posljednjih deset sezona Premier lige klub koji je bio lider na Božić na kraju osvojio naslov. No, još je interesantnija činjenica da u oba navrata kada se to nije desilo, u sezonama 2008/09 i 2013/14, na prvom mjestu je bio upravo Liverpool.

“Niko se ne bi trebao osjećati sigurnim u borbi za titulu. Još uvijek nije donesena odluka, zašto bi bilo tako“, upitao se Klopp.

Osim Liverpoola i Cityja, njemački strateg u igri za titulu vidi još tri kluba, a posebno ističe Tottenham, čiji je menadžer Mauricio Pochettino nedavno kazao da su prva dva tima na tabeli izraziti favoriti da na kraju budu šampioni.

“Gledao sam njihovu utakmicu protiv Evertona, koji je apsolutno igrao više nego dobro, a onda je Tottenham pogodio skoro sve. Bilo je zaista impresino kako su to uradili. Isto važi i za Arsenal i Chelsea. Za mene, Tottenham nikada nije bio izvan trke, pa ne znam zašto bi ljudi bili iznenađeni što su sada tu. Mnogo je timova u onome što se naziva trka za titulu i treba da bude tako“, zaključio je Nijemac.

Liverpool će u 19. kolu Premier lige u srijedu sa početkom u 16 sati na Anfieldu ugostiti Newcastle United. Poslije 18 odigranih kola “redsi“ su na vrhu tabele sa 48 bodova, a slijede ga Manchester City sa 44, Tottenham sa 42, te Chelsea i Arsenal sa po 37.