Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Trener Liverpoola

Klopp ogorčen pravilima: “Ako ne dobiju medalju, ja ću im je dati”

klopp

Klopp je ogorčen tim pravilom

Liverpool je napokon postao prvak Engleske. Međutim, menadžer koji je impresivno vodio Redse do prvog naslova nakon 30 godina je ljut.

Razlog zbog kojeg Jürgen Klopp ne slavi opušteno što je čak sedam kola prije kraja prvenstva uzeo naslov braniocu i jedinom konkurentu Manchester Cityju je pravilo Premier lige.

Prema njemu, igrač prvaka mora odigrati najmanje pet prvenstvenih utakmica u sezoni kada je njegova momčad osvojila naslov kako bi dobio šampionsku medalju. Tako primjerice Andrej Kramarić nema medalju Leicesterove senzacionalne kampanje u Premiershipu jer je u sezoni kada je njegov tadašnji klub osvojio naslov igrao samo pet utakmica.

Klopp je ogorčen tim pravilom: “Baš svaki igrač Liverpoola koji je ove sezone dio momčadi zaslužuje medalju prvaka. I on će je dobiti. Ako ne od Premier League, onda od mene!”

Naravno, Kloppova objava da će se odreći šampionske medalje iako je najzaslužniji za epohalni uspjeh, kako bi je dao realno nebitnim članovima momčadi, samo je učvrstila njegov ionako kultni status među navijačima Liverpoola.