Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Alex Oxlade-Chamberlain

Klopp otkrio kada bi se mogao vratiti “zaboravljeni” Liverpoolov dragulj

Oxlade-Chamberlain

Oporavak ide bolje od očekivanog. To je iznenađujuće, ali je to uvijek dobra vijest. Trudimo se da ga ne forsiramo previše, ali ne želimo da ga sputavamo, rekao Klopp

Alex Oxlade-Chamberlain, vezni fudbaler Liverpoola, mogao bi početi trenirati krajem februara ili početkom marta, potvrdio je menadžer kluba Jurgen Klopp, prenosi Anadolu Agency (AA).

Sjajni veznjak je u aprilu ove godine u polufinalu Lige šampiona protiv Rome pokidao križne ligamente koljena i od tada je prošao težak period rehabilitacije.

“Imamo najbolje vijesti. Oxlade-Chamberlain je počeo da izlazi na teren i izgleda normalno. Čekali smo da vidimo hoće li biti reakcije i nije bilo nikakve. Nema nikakvog pritiska, tako da ga na treninzima možemo očekivati krajem februara ili početkom marta“, rekao je Klopp za britanske medije.

Oxlade-Chamberlain je na društvenim mrežama postavio sliku kako trči i napisao:

“Taj osjećaj kada se konačno vratite na travu, prvi put nakon osam mjeseci.“

Klopp je izrazio nadu da će Oxlade-Chamberlain, mimo očekivanja, uspjeti da zaigra fudbal do kraja tekuće sezone.

“Oporavak ide bolje od očekivanog. To je iznenađujuće, ali je to uvijek dobra vijest. Trudimo se da ga ne forsiramo previše, ali ne želimo da ga sputavamo. Ako daljnje korake bude pravio, kao što je činio prethodnih sedmica, mogao bi zaigrati fudbal u Premier ligi ove sezone. To je lijepo znati“, optimista je njemački trener.

Liverpool je nakon 19 odigranih kola u Premier ligi lider na tabeli sa 51 bodom, šest više od drugoplasiranog Tottenhama.