Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

liverpool

Klopp “rapisao oglas”: Ako znate jeftinog i kvalitetnog stopera, javite mi

Klopp je tako tri dana prije kraja prelaznog roka prisiljen promijeniti planove nakon što je tokom januara govorio kako neće kupiti defanzivca

Liverpool je konačno prekinuo svoju crnu seriju. Pobjedom kod Tottenhama (3:1) u derbiju Premiershipa u 20. kolu okončao je niz od pet utakmica bez pobjede u kojima u četiri meča zaredom Redsi nisu zabili gol.

Međutim, vrijedna pobjeda za povratak aktuelnog prvaka među najbolje ekipe Premier League na ulasku u drugu polovicu prvenstva došla je uz visoku cijenu.

Liverpool već dugo igra bez prvog stoperskog para, Virgila van Dijka i Joea Gomeza, a veznjak Fabinho, koji je jako dobro igrao centralnog stopera u velikoj krizi s povredama, propustio je utakmicu kod Tottenhama zbog problema s mišićima.

Kao da sve ovo nije dovoljno, Klopp je na poluvremenu morao zamijeniti stopera Joela Matipa, ali iznimno sklonog ozljedama. Nakon utakmice menadžer Liverpoola otkrio je da je Matipova povreda članka ozbiljna. Umjesto njega je ušao Nathaniel Phillips, koji je ove sezone samo tri puta nastupio.

Stoperski par s njim činio je još jedan veznjak, Jordan Henderson. Njih dvojica dobro su odglumili centralne defanzivce u drugom poluvremenu protiv Tottenhama, ali jasno je da Liverpool ne može s odbranom koja to nije braniti englesku ni napasti evropsku titulu.

Klopp je tako tri dana prije kraja prelaznog roka prisiljen promijeniti planove nakon što je tokom januara govorio kako neće kupiti defanzivca.

“Nevjerovatno je što nam se događa s odbranom. Moramo naći novog stopera. Ako znate nekog jeftinog i kvalitetnog, pošaljite mi poruku”, izjavio je menadžer Redsa nakon što je ostao bez ijednog stopera.