Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

trener liverpoola

Klopp: Razumijem šta radi PSG, ali United mi nije jasan

klopp (1)

U razgovoru za Manchester Evening News Klopp se osvrnuo na ono što radi konkurencija

Iako se zbog koronakrize predviđalo kako će svjetsko nogometno tržište doživjeti kolaps ili barem veliko usporavanje, dojam je da se to nije dogodilo.

PSG je uspio složiti megaekipu u kojoj je postojećim zvijezdama dodao Messija, Ramosa i Hakimija. Chelsea je ostvario najveći transfer u klupskoj istoriji i vratio Romelua Lukakua, City je srušio rekord Premiershipa s Grealishem, a Manchester United je doveo Varanea i Sancha.

Velik broj velikih transfera obilježio je i ovaj prijelazni rok koji ni izbliza nije gotov. Jedan od klubova koji nije doveo planetarnu zvijezdu je Liverpool.

RB Leipzigu su isplatili 40 miliona eura za Ibrahima Konatea, a Henryja Wilsona i Taiwa Awoniyija su prodali za otprilike 20 miliona eura. Georginio Wijnaldum je bez odštete otišao u Barcelonu.

U razgovoru za Manchester Evening News Klopp se osvrnuo na ono što radi konkurencija.

“Znamo svi kakva je situacija u PSG-u, Chelseaju i Cityju. Ono što United radi, to ne razumijem”, započeo je njemački stručnjak pa pojasnio svoj stav:

“Mi imamo svoj put. Znamo da smijemo potrošiti samo onaj novac koji zaradimo, tako smo uvijek radili. Ne smijemo dozvoliti rizik veći od toga. Ne iznenađuje me ono što se događa u najbogatijim klubovima, njima dosta toga prolazi jer su jako bogati.”