Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Klopp se naljutio na Engleze: Zašto obezvrjeđujete Ligu Evrope?

klopp

Evropska liga u očima velikih klubova ni izbliza nije tako vrijedno takmičenje kao Liga prvaka. Ponajviše se to osjeti u Engleskoj, gdje premijerligaši gotovo u pravilu postavljaju timove s igračima koje manje igraju ili golobrade momke u borbi za prezimljavanje u Europi.

[yuzo_related]

To je razljutilo trenera Liverpoola Jürgena Kloppa, koji je na gostovanju kod Rubina u Kazanju izveo najjači mogući sastav i ostvario prvu pobjedu u četvrtom kolu prvijencem Jordana Ibea (1-0). “Redsi” su se s 3500 kilometara dugog puta vratili u petak rano ujutro, ali to Kloppu ne smeta.

“Ne trebam svoju ekipu u 4 ujutro u petak. Razlika nije prevelika. Kad nastupate u Ligi prvaka, igrate srijedom i subotom. U čemu je razlika s četvrtkom i nedjeljom? – rekao je Klopp po povratku iz Rusije i dodao:

“Je li jedina korist u tome što Ligu prvaka volite više? Kad igrate u ritmu Lige prvaka srijeda-subota, nitko ne kaže “Idi kod Real Madrida sa 17-godišnjacima”. To nije pravedno prema njima. Dobivaju iskustvo, ali ne onakvo kakvo bi trebali.

Nakon četiri kola Liverpool ima pobjedu i tri remija te sa šest bodova drži drugo mjesto na tabeli skupine B i pobjedom nad Bordeauxom na Anfieldu u sljedećem kolu ili čak i remijem bez golova može osigurati prolazak u 1/16 finala EL, pišu 24sata.

“Što biste rekli da smo otišli u Kazanj s mladom ekipom? Europska liga je sjajno takmičenje. Moramo igrati, nema odmora. To je naša situacija i zasad nam dobro ide”, zaključio je Klopp.