Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Klopp uoči revanša protiv Cityja: Ne, nismo prošli, sjetite se septembra

klopp1

Liverpool ima ogromnih 3:0 uoči uzvrata četvrtfinala Lige prvaka kod Manchester Cityja. Prije šest dana tim Jurgena Kloppa razbio je budućeg prvaka Engleske na Anfieldu, gdje su Mohamed Salah, Alex Oxlade-Chamberlain i Sadio Mane potopili rivala već u prvih pola sata igre.

Nema sumnje da će Pep Guardiola pokušati sve kako bi napravio veliki preokret. Prije nekoliko dana imao je priliku protiv Manchester Uniteda osigurati naslov prvaka Engleske, vodio je s 2:0 na poluvremenu, ali su Crveni đavoli okrenuli 3:2 i zadali mu još jedan težak udarac.

No, to neće zavarati Kloppa uoči utakmice sezone…

“Ne, City nije ranjen i ranjiv. Kad smo igrali u septembru s njima, izgubili smo 0:5 i svi su vidjeli koliku kvalitetu imaju iako smo mi imali igrača manje. Svi znamo ko je Pep Guardiola, najbolji trener na svijetu. I City je vrhunska ekipa, iako ne savršena jer takva ne postoji. Postoje trenuci, situacije, dani, nekad i minute kad niste savršeni, ali oni su najviše konzistentni. Zato će biti engleski prvaci. Sve ekipe prolaze kroz teške trenutke, mislim da ni Barcelona ne misli da je prošla uprkos 4:1 iz prve utakmice jer je ovo nogomet. I ništa nije sigurno”, naglasio je Klopp, koji je, može se reći, prava noćna mora za Španca.

Naime, jedini je trener na planeti da protiv Guardiole ima šest pobjeda kao strateg.

Navijači Liverpoola s nestrpljenjem čekaju informacije o Salahu, koji se ozlijedio u prvoj utakmici protiv Cityja.

“Nismo sto posto sigurni, jučer je radio s kondicijskim trenerom. Prije da će igrati nego da neće, ali vidjećemo”, otkrio je Klopp.