Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Klopp uvjeren da Salah neće napustiti Liverpool

salah

Jurgen Klopp, menadžer Liverpoola, uvjeren je da sjajni egipatski napadač Mohamed Salah neće napustiti Anfield Road, jer se osjeća veoma ugodno u klubu, prenosi Anadolu Agency (AA).

Salah igra fenomenalnu prvu sezonu u dresu “redsa”. Postigao je čak 39 golova u svim takmičenjima i mediji su ga odmah krenuli seliti u Real Madrid. No, Klopp je uvjeren da će ostati u klubu.

“Znam da se Salah osjeća veoma ugodno u Liverpoolu. Također, zna da mu naš stil igre izuzetno odgovara, tako da se ne brinem za transfer”, kazao je Klopp za njemačke medije.

Salah ima priliku da postane najbolji strijelac Premier lige. Trenutno je prvi na listi strijelaca s 29 golova, četiri više od drugoplasiranog Harryja Kanea iz Tottenhama.

Egipatski reprezentativac prošlog ljeta stigao je u Liverpool iz Rome za obeštećenje od 42 miliona eura, koje uz bonuse može porasti do 50 miliona. U karijeri je igrao još za El Mokwaloon, Basel, Chelsea i Fiorentinu. U dresu reprezentacije Egipta odigrao je 57 utakmica i postigao 33 gola.