Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Klopp zabranio igračima da u svlačionici spominju finale Lige Evrope

jurgen-klopp-applauds-fans-applause-liverpool-anfield-rubin-kazan-europa-league_3367210

Menadžer Liverpoola Jurgen Klopp, čiji je tim u četvrtak izborio finale Lige Evrope, zabranio je svojim igračima da pred ligaški susret sa Watfordom u svlačionici spominju ili razgovaraju o pomenutom finalu.

Pobjedom od 3:0 “redsi” su izborili svoje 11. evropsko finale, četvrto u ovom natjecanju, a za prvi evropski trofej od 2005. će 18. maja u Baselu igrati protiv branioca naslova Seville.

U međuvremenu, Liverpoolu su preostale tri premierligaške utakmice, a njemački strateg zahtijeva od svojih igrača da svoje ligaške dužnosti do kraja odrade na najvišem nivou.

“Od danas do 18. maja je apsolutno nedozvoljeno razmišljati samo o finalu Lige Evrope. Počevši od danas, igramo tri veoma bitne utakmice u Premier ligi i to treba biti u našem fokusu”, napisao je Klopp u svojoj napomeni pred susret sa Watfordom na “Anfieldu”.

Dodao je da sastav tima može varirati u preostale tri utakmice, ali da to nije zbog finala, već zbog, kako je kazao, potrebe da se na odgovoran način iskoristi ekipa i igrači.

“Naše finale kupa je danas, ovdje na Anfieldu, protiv Watforda. Ovaj susret ćemo tretirati s istom važnošću kao i sve ranije susrete i sve one koje tek trebamo odigrati”, napisao je Klopp, prenosi Liverpool Echo.

Nakon 35 odigranih kola Liverpool se nalazi na 8. poziciji Premier lige, čime je izgubio svaku šansu da se domogne četvrtog i petog mjesta koji vode u Ligu prvaka i Ligu Evrope.

Jedina nada za povratak “redsa” u elitno takmičenje naredne sezone je osvajanje Lige Evrope na “St. Jakob-Park” u Baselu.