Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Klopp: Zadovoljan sam, igrali smo fudbal

klopp

Menadžer Liverpoola Jurgen Klopp rekao je nakon prve pobjede na klupi ’Redsa’ da njegov tim nije igrao mnogo drugačije nego na prethodnim utakmicama.

[yuzo_related]

Klopp je prvi trijumf zabilježio u Liga kupu, protiv Bournemoutha sa 1:0, pa će u četvrtfinalu tog takmičenja igrati sa Southamptonom.

„Bolji je osećaj nego poslije remija, ali ne smatram da smo na ostalim utakmicama odigrali mnogo lošije nego sada, rezultat je najveća razlika“, rekao je Klopp.

„Odigrali smo dobro, iako nismo imali mnogo vremena za treninge između dvije utakmice, imali smo samo jedan sat treninga sa novim timom i sistemom. Iz minuta u minut smo bili bolji i tokom 90 minuta smo igrali fudbal. Zadovoljan sam, momci su odigrali veoma dobro“, dodao je Klopp.

Njemački stručnjak je posebno pohvalio mlade igrače koji su se prvi put našli među startnih 11 – Camerona Brenagana, Joaoa Texeiru i Conora Rendalla. Izdvojio je i najboljeg igrača susreta Roberta Firmina.

“Za svakog novog igrača je bitno da kada dođe da se pokaže svom klubu, ali ne mora i meni jer ga poznajem veoma dobro. Sada svi znamo nešto više o njemu, a odlično se pokazao. Spreman je, pripremljen je za ovu ligu. Fizički je jak, dobar je tehničar i obično zna i da završi posao”, naglasio je Klopp.

Klopp je na klupu Liverpoola stigao prije nekoliko sedmica i od tada je njegov tim zabilježio tri remija – sa Tottenhamom, Rubinom i Southamptonom.