Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Klose: Neuer je bolji od Buffona

neuer

Miroslav Klose (38), nekadašnji napadač Werdera, Bayerna i Lazia smatra da Njemačka može osvojiti EURO 2016 ukoliko večeras prođe Italiju u četvrtfinalu. Isto tako iskusni Klose tvrdi da je njemački golman Manuel Neuer bolji od italijanske legende Gianluigi Buffona, javlja Anadolu Agency (AA).

Klose, koji je za Njemačku odigrao 137 utakmica i postigao 71 gol prije nego što je odlučio da se povuće iz reprezentacije nakon naslova svjetskog šampiona 2014. godine, kaže da jedva čeka večerašnju utakmicu.

“Gledao sam sve utakmice Italije i Njemačke na Evropskom prvenstvu. Zaista se radujem ovom četvrfinalu i drago mi je što ću je gledati sa strane. Imao sam sreću da doživim mnoge utakmice kao protagonista, ali sada mogu da ih gledam iz druge perspektive. Kada sam donio odluku da se povučem iz reprezentacije, bio sam svjestan šta radim. Osim toga, reprezentacije nije loša bez mene”, kazao je Klose za njemačke medije.

Sjajni napadač upitan je ko je po njegovom mišljenju najbolji golman na svijetu, Neuer ili Buffon?

“Gigi je fascinantan i mislim da može još produžiti svoju karijeru, ali ne mislim da je bolji od Manuela. Naprotiv, Neueru ima sve i on je najbolji na svijet, a Buffon je broj dva”, iznio je Klose svoje mišljenje.

Klose je dodao da su ga oba tima impresionirala svojim dosadašnjim partijama na EURO 2016, te da ne zna ko je favorit u četvrtfinalnom susretu. No, uvjeren je da njegova reprezentacija ukoliko prođe Italijane može do naslova šampiona Evrope.

Utakmica četvrtfinala Evropskog prvenstva u Francuskoj između Italije i Njemačke igraće se večeras na stadionu u Bordeauxu sa početkom u 21 sat.