Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

FK Om

Klub iz BiH se oglasio nakon što im je na Poljudu zapaljena zastava

pljud

Među transparentima-trofejima su bile i oduzete srpske zastave, kao i transparenti Dinamovih navijača, onih iz Engleske, Nizozemske, Grčke…

Na tribini Poljuda tokom derbija 14. kola HNL-a između Hajduka i Dinamo Zagreba (1:1) zapaljena je zastava FK Omarska, zbog čega se klub oglasio na Facebooku.

– Naša velika zastava na kojoj je pisalo Omarska, duga više od 20 metara je jedno vrijeme bila izložena na ogradi stadiona. Nekoliko dana poslije utakmice protiv Sutjeske, primijećeno je da zastave nema. Kako su je mnogi nosili na razne utakmice, mislili smo da je kod nekoga i da će je vratiti. Ali večeras se pojavljuje snimak kako su paljene zastave na utakmici Hajduk – Dinamo u Splitu, a među njima je zapaljena i naša zastava.

Međunarodni skandal, koji će u narednim danima imati svoj epilog. Kako nam dolazi mnogo upita, smatrali smo da nam je dužnost da vas obavijestimo – naveli su iz FK Omarska.

Kako javljaju hrvatski mediji, Torcida je na Sjeveru u jednom trenutku 101. derbija Hajduka i Dinama (1:1) u petak navečer bila podigla transparente koju su otimali svojim navijačkim suparnicima, a onda ih počeli paliti.

Među transparentima-trofejima su bile i oduzete srpske zastave, kao i transparenti Dinamovih navijača, onih iz Engleske, Nizozemske, Grčke…

Iznad zone paljenja je bila poruka “nepoznate mračne sjene”, inače poznati stih od slavne Daleke obale iz pjesme “Poljubi me”.