Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Los Angeles Galaxy

Klub otpustio srbijanskog igrača zbog rasističkih poruka njegove supruge

katai (1)

Tea Katai je, između ostalog, na društvenim mrežama objavila video snimak na kojem se vidi kako policija vozilima rastjeruje demonstrante, a uz video je napisala “Ubijte ih sve“

Rukovodstvo Los Angeles Galaxyja raskinulo je ugovor sa srbijanskim fudbalerom Aleksandrom Kataijem zbog rasističkih poruka koje je njegova supruga Tea Katai objavljivala na društvenim mrežama, prenosi Anadolu Agency (AA).

Čelnici kluba iz Los Angelesa koji nastupa u elitnoj američkoj ligi MLS saopćili su da su postigli dogovor o raskidu ugovora sa 29-godišnjim Kataijem.

Bivši fudbaler Crvene zvezde i Alavesa Katai napustio je LA Galaxy nakon što je u dresu tog tima odigrao samo dvije utakmice od januarskog dolaska iz Chicago Firea.

La Galaxy je morao napustiti zbog poruka koje je njegova supruga Tea objavljivala na društvenim mrežama tokom masovnih protesta koji se širom SAD-a održavaju nakon smrti tamnoputog Georgea Floyda koji je podlegao nedugo nakon brutalnog policijskog hapšenja.

Tea Katai je, između ostalog, na društvenim mrežama objavila video snimak na kojem se vidi kako policija vozilima rastjeruje demonstrante, a uz video je napisala “Ubijte ih sve“.

Ona je također na društvenim mrežama objavila snimke brutalnog hapšenja Floyda i pljačke prodavnice Nike tokom protesta, a uz snimke je podrugljivo napisala BlackLivesMatter” i “BlackNikesMatter”.