Klub za jedan dan otjerao 40 nogometaša

cerita

Bizaran slučaj dolazi nam iz Afrike. Tačnije iz Nigerije. Tamošnji drugoligaš Mighty Jets dospio je na naslovnice svjetskih sportskih medija ne zbog svojih rezultata, već zbog činjenice da je uprava kluba u jednom danu otjerala čak 40 nogometaša.

Razlog za ovako radikalan potez čelništva kluba iz grada Jos očajni su rezultati u drugoligaškoj konkurenciji.

Klub je planirao povratak u elitni rang nigerijskog nogometa, no ekipa je pala ne sedmo mjesto na tabeli od 13 klubova koliko ih se takmiči.

“Imali smo veliki broj igrača u ekipi, njih čak 65, bilo ih je previše i nisu ničim doprinosili, tako da smo morali otkazati četrdesetorici”, rekao je Benedict Akwuegbu, nekad poznati nigerijski reprezentativac, a danas sportski direktor kluba.

“35 igrača nam je dovoljno za cijelu sezonu. Doveli smo neke igrače koji još nisu registrirani, ali već treniraju. Ono što smo imali do sada nije bilo normalno i morali smo nešto poduzeti kako bi oslobodili prostor za one koji u ekipu mogu donijeti kvalitetu i rezultat. To vam je kao da odvajate žito od kukolja”, pojasnio je Akwuegbu, koji je dodao da je sad atmosfera u svlačionici puno bolja i da je vjeruje kako ekipa ima sad sve što je potrebno za plasman u prvu ligu.