PREMIJER LIGA BIH

Ko će u Evropu s četvrtog mjesta

Sa derbija Sarajevo - Željezničar
Foto: Armin Durgut/PIXSELL
Sa derbija Sarajevo - Željezničar

Želji će u Tuzli najvjerovatnije biti dovoljan i bod

Borba za Evropu u Premijer ligi BiH gotovo je završena nakon 32. kola, u kojem je Željezničar ostvario ekstremno važnu pobjedu na Grbavici.

Slavili su Plavi protiv Posušja s 3:0, Velež je porazom od Sarajeva izgubio svoje šanse, a i izgledi Širokog Brijega su svedeni gotovo na minimum, iako je ovaj tim savladao Slogu s 1:0.

Željezničar sada na četvrtom mjestu ima dva boda više od petoplasiranog Širokog Brijega, kojem u posljednjem kolu neće biti dovoljna ni pobjeda uz remi Plavih da se nađe u Konferencijskoj ligi, piše scsport.ba

Tačnije, neće mu biti dovoljna pobjeda od jednog ili dva gola razlike, već, ako Željo remizira sa Slobodom, Široki mora slaviti sa tri gola razlike da bi na osnovu gol-razlike bio četvrti.

Inače, međusobni omjer odlučuje o konačnom plasmanu u Premijer ligi BiH, ali on je, kada su u pitanju dueli Želje i Širokog, potpuno izjednačen.

Oba tima su po jednom slavili 1:0, dok je jedan meč na Grbavici završen 1:1.

Dakle, Željo u Evropu ide u slučaju pobjede na Tušnju protiv Slobode, kao i u slučaju remija i pobjede Širokog manje od tri gola razlike protiv Leotara u Trebinju.

Ukoliko Široki ne pobijedi, Željezničar će ostati četvrti neovisno o svom rezultatu.

Naravno, ne treba ni napominjati koliko težak posao čeka tim s Pecare jer se Leotar do kraja bori za opstanak, a svi znamo koliko je teško igrati na Policama…

Dueli posljednjeg kola igraju se u nedjelju od 17 sati.