Ko želi kupiti Messija mora isplatiti 300 miliona eura

messi dres333

Španski nogometni doprvak Barcelona produžio je ugovor s argentinskim napadačem Lionelom Messijem (30) do 30. juna 2021. godine, priopćila je u srijedu Barcelona.

“Sporazum će biti potpisan u nadolazećim sedmicama, kada se Messi vrati i priključi pripremama uoči nove sezone”, navedeno je u saopštenju Barcelone.

“Klub je jako sretan i zbog obnove ugovora i zbog Messijeve odanosti. On je najbolji nogometaš u istoriji koji je čitavu profesionalnu karijeru proveo u Barceloni te ju vodio do ere izvanrednih uspjeha, nečeg neviđenog u svjetskom nogometu”, dodaje katalonski klub.

Messi, koji je zabio 37 golova u La Ligi prošle sezone, član je Barcelone od 13 godina, razvijajući se kroz njihovu školu da bi postao jedan od najboljih nogometaša svijeta.

Peterostruki dobitnik Zlatne lopte, argentinski napadač je ušao u zadnjih 12 mjeseci svog aktualnog ugovora kada je potpisao ovaj novi. Ovim potpisom se Messi priključio svojim suigračima Luisu Suarezu i Neymaru koji su nove ugovore potpisali prošle godine.

Prema pisanju lokalnih medija, Messi ostaje najbolje plaćeni igrač kluba, potpis ugovora je vrijedan 25 miliona godišnje, godišnja plaća iznosit će mu 31 miliona eura, a odštetna klauzula je podignuta na 300 miliona eura.