Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Kodro: Divio sam se Bajeviću, a Vahine slike krasile su moju sobu

FOOT entrainement SFC
FOOT entrainement SFC

Portal Tdg.ch objavio je eksluzivni razgovor s Mehom Kodrom koji je posljednjih mjeseci zaludio navijače Servettea. Ostvario je tri pobjede na tri prve utakmice i dospio u žižu interesovanja tamošnje javnosti. U razgovoru je između ostalog govorio i o danima djetinjstva u Mostaru, te kasnijoj karijeri.

“Prva sjećanja na fudbal datiraju iz 1974. kad sam zavolio taj sport. Gledao sam Mundijal i divio se Mulleru i Cruyffu, a volio sam i igrače Veleža, Duška Bajevića koji je bio moj prvi trener u seniorskoj konkurenciji ili Vahida Halilhodžića čije fotografije su krasile moju sobu. Mostar je poseban grad i u to vrijeme smo svi navijali za Velež. Djevojke su voljele igrače, skakače sa Starog mosta ili mladiće koji su znali pokazati snagu“, rekao je Kodro koji je nakon Mostara zaigrao u Španiji.

“Godine 1991. imao sam ponude Nantesa, M'gladbacha i Sociedada, a otišao sam u Španiju na poziv i nagovor Johna Toshacka koji je bio trener Sociedada“, prisjetio se Meho.

Toshack nije jedino veliko ime s kojim je sarađivao. U Barceloni je njegov trener bio Johan Cruyff, a u Tenerifeu Jupp Heynckes.

“Ponešto sam naučio od svakoga od njih. Toshack je imao dobru intuiciju, Cruyff i intuiciju i taktiku, a Heynckes je čovjek koji vjeruje u rad“, rekao je.