Kodro ipak pozvan, stiže i Pavlović, Đurić upitan

kodro

Selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine Mehmed Baždarević ipak je uputio poziv napadaču Osasune Kenanu Kodri za mečeve protiv Gibraltara i Albanije, iako je nedavno u Oslobođenju tvrdio drugačije. Sarajevski list danas navodi kako je osim Kodre, Baždarević poslao pozive i Dariju Dumiću iz NEC Nijmegena i Danijelu Pavloviću iz Sampdorije, dok je pod znakom pitanja dolazak Milana Đurića koji posljednje utakmice za Bristol igra rovit uz pomoć blokada.

Na spisku se nalazi i povratnik u nacionalni tim Avdija Vršajević iz Osmanlispora.

Baždarević je pozive poslao na 30 adresa, ali će konačan spisak činiti 25 ili 26 igrača u zavinosti od zdravlja igrača koji čine okosnicu tima.

Meč s Gibraltarom na programu je za 16 dana u Zenici, a nekoliko dana kasnije gostovat ćemo u Albaniji gdje će priliku dobiti igrači koji su dosad bili u drugom planu.

Na spisku bi se mogli naći: Begović, Šehić, Burić, Pirić, Duljević, Stevanović, Vršajević, Kolašinac, Vranješ, Pjanić, Ibišević, Džeko, Šunjić, Lulić, Višća, Zukanović, Cocalić, Pavlović, Prcić, Kodro, Đurić, Hodžić, Krunić, Gojak, Cimirot, Miličević, Jajalo, Aničić, Bajić, Memišević i Dumić.