Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Kodro pojačao Mainz: Njemačka je korak naprijed u karijeri

img_L2ZtLzgxOS90aHVtYm5haWxzL0tlbmFuX0tvZHJvLmpwZy4zMzg3NTAwOC5qcGc=_L2ZtLzgxOS90aHVtYm5haWxzL0tlbmFuX0tvZHJvLmpwZy4zMzg3NTAxMC5qcGc=

Bh. reprezentativac Kenan Kodro potpisao je jučer za njemački Mainz. Prethodnih dana špekulisalo se da će Zmaj karijeru nastaviti u ovom bundesligašu, a tokom jučerašnjeg dana stigla je i zvanična potvrda da je Kodro novu fudbaler Mainza sa kojim je potpisao četverogodišnji ugovor.

– Kodro je kompletan napadač, koristan u svakom sistemu igre, te će nam sigurno pomoći da ostvarimo ciljeve u narednoj sezoni, rekao je sportski direktor Mainza Rouven Schroder.

Kodro u njemački klub stiže iz Osasune koja je ispala iz španske Primere i za koju je prošle sezone postigao osam golova.

– Želio sam igrati u Bundesligi, iako sam već igrao u još jednoj jakoj ligi. Mainz je korak naprijed u mojoj karijeri. Razgovori sa Rouvenom Schroederom i Sandrom Schwarzom uvjerili su me da dođem ovdje, a i saigrači iz reprezentacije koji nastupaju u Bundesligi, rekli su mi sve najbolje o ovome klubu, priznao je Kodro.