Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Kodro: Povratak na Anoetu uvijek je bio poseban

kodro

Danas je u sklopu devetog kola Primere na programu derbi Real Sociedada i Alavesa. Španski mediji podsjećaju na najbolje međusobne duele klubova koji će danas nakon dugo vremena ukrstiti koplja, a prisjećajući se uvijek se vraćaju na zlatno doba Alavesa, vrijeme kada je dres ovog kluba nosio između ostalih i Meho Kodro. Zanimljivo je da je Kodro u karijeri nosio dres i Real Sociedada.

“Bio je to u svakom smislu zlatan period, sve je funkcionisalo u klubu, gradu, u svlačionici, međusobno smo se voljeli i poštovali, a u posljednjem kolu smo u Bilbau hvatali Ligu prvaka“, prisjetio se Kodro.

Priznao je da je za njega u to vrijeme posebna bila samo jedna utakmica u sezoni – ona protiv Sociedada na Anoeta stadionu.

“Osjećaj je uvijek kada bih se vratio na Anoetu bio poseban, ali i na neki način čudan. Lijepo sam dočekivan, bio je to moj stadion i moja publika, a ja sam morao igrati i izgarati za protivnika. U početku sam bio ukočen, ali bi nakon nekoliko minuta sve padalo u zaborav“, kazao je.

Kodru je po dolasku u Španiju posebno fascinirao odnos navijača rivalskih klubova koji je mnogo normalniji od onog kakav je vladao u njegovo vrijeme u Jugoslaviji.

“Bio sam iznenađen da su navijači suprostavljenih klubova na stadione išli zajedno i družili se do početka utakmice. Tokom trajanja utakmice zaboravljali su jedni na drugi, a po završetku su ponovo slijedila druženja“, prisjetio se Kodro.

Za Mehu je posebno emotivan bio susret Alavesa i Real Sociedada u Segundi u vrijeme kada je bio član stručnog štaba kluba iz San Sebastiana.

“Bilo je mnogo emotivnije nego u vrijeme dok sam igrao. Derbiji Alevesa i Sociedada počinju mnogo prije samog početka utakmice. Petnaest dana pred utakmicu mediji pumpaju atmosferu koja neporsredno pred utakmicu dolazi do usijanja“, rekao je na kraju.