Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Kodro razmišlja i o posudbi

img_L2ZtLzgxOS90aHVtYm5haWxzL0tlbmFuX0tvZHJvLmpwZy4zMzg3NTAwOC5qcGc=_L2ZtLzgxOS90aHVtYm5haWxzL0tlbmFuX0tvZHJvLmpwZy4zMzg3NTAxMC5qcGc=

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Kenan Kodro tokom ljeta je pojačao Mainz u koji je došao iz Osasune, a ove sezone u dresu njemačkog kluba odigrao je svega 182 minute. On je u razgovoru za njemačke medije govorio o prijemu u novom klubu, problemima u komunikaciji, te posudbi koja je moguća na zimu.

– Zamišljao sam da će stvari biti drugačije. Znam da su takvi počeci u novim klubovima gdje se morate adaptirati na novi klub. Španija je potpuno drugačija od Njemačke, nije u pitanju samo jezik već i kultura kao i ljudi. Naravno, najvažnija stvar je fudbal, bilo je uspona i padova, nije idealno, ali moram biti strpljiv. Nisam igrao standardno, ali sam dobijao šansu na prijateljskim i kup utakmicama, rekao je Kodro, ponavljajući da treba biti strpljiv.

Ponovio je da je veoma ambiciozan i da želi da stvari idu drugačijim tokom.

– S druge strane, znam da za neke stvari je potrebno vrijeme. Naravno, niko nije zadovoljan ako ne igra, ali stvari su takve sada. Moram biti strpljiv, dodao je naš napadač.