Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

barcelona

Koeman je zapravo “otjerao” Messija? Otkriveno šta mu je trener rekao

messi

Holandski trener odlučio se za iskreni pristup i rekao nešto što možda nije trebao

Lionel Messi napušta Barcelonu, najbolji nogometaš u istoriji katalonskog diva odlazi nakon 34 naslova, 634 gola, čak 737 utakmica u dresu giganta. Kopaju se detalji, traže se “mrvice”, razlog koji je presudio, a možda ga je iskopao argentinski Diario Ole, a prenosi Daily Mail.

Naime, uoči susreta Messija i novog trenera Ronalda Koemana, Argentinac mu je poslao poruku u kojoj je “više izvan kluba nego unutra”. Nakon toga su odradili polusatni razgovor nakon kojeg, prema izvoru, više nije bilo povratka.

“Gotovo je s tvojim privilegijama u svlačionici, u ekipi. Treba gledati klub, a ne pojedinca. Neću biti fleksibilan, jer ekipa je na prvom mjestu”, navodno je Koeman poručio Messiju tokom razgovora.

Epilog je poznat, nekoliko sati kasnije poslan je sad već najpoznatiji “faks” na svijetu.

“Iskreni razgovor navodno je uvjerio Messija da je vrijeme da napusti klub”, zaključuje argentinski izvor.

Nakon dramatičnog poteza uslijedio je domino-efekt, veliki je pritisak na predsjedniku Barcelone i traži se ostavka, a i oni koji su čvrsto planirali budućnost u klubu sad su voljni – pregovarati. Lokomotiva kluba odlazi, čini se da je klub na prekretnici. Najveće “provjetravanje svlačionice” zadnjih godina, Suarez, Rakitić, Umtiti, Vidal, Messi, a tu možda i nije kraj.