Koeman ostaje na klupi Southamptona

Ronald Koeman

Ronald Koeman, menadžer Southamptona, rekao je da je sretan u klubu i da će sigurno ostati na klupi do kraja ove sezone, kada mu ističe ugovor. Ovo je izjavio zbog posljednjih špekulacija da će mu biti ponuđen posao selektora Holandije, prenosi Anadolu Agency (AA).

Holandija se nalazi u izuzetno nezavidnoj situaciji kada je u pitanju borba za odlazak na EURO 2016. Nakon osam kola “lale” u grupi A zauzimaju tek četvrtu poziciju sa dva boda manje od Turske, tako da je upitno hoće li se domoći baraža. U ovoj grupi Island i Češka već su osigurali svoje mjesto u Francuskoj.

Zbog toga se Koeman u posljednje vrijeme često spominje kao zamjena za Dannyja Blinda, trenutnog selektora Holandije, navodi engleski BBC.

“Veoma sam zadovoljan ovdje. Imam ugovor sa Southamptonom do kraja ove sezone. Šta će se desiti poslije toga niko ne zna, ali sve do tada ja sam trener Southamptona”, jasan je bio Koeman.

Blind je na mjestu selektora naslijedio Guusa Hiddinka koji je započeo kvalifikacije za EURO 2016. No, u dvije septembarske utakmice poražen je od Islanda (0:1) i Turske (0:3).

Koeman je Southampton preuzeo u junu 2014. godine i prošle sezone ga odveo do sjajne sedme pozicije u Premier ligi. Kao igrač za Holandiju je u periodu od 1982. do 1994. godine odigrao 78 utakmica.