Koji Bosanci i Hercegovci su dijelili svlačionicu sa Robertom Prosinečkim?

page

Selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine Robert Prosinečki tokom bogate karijere igrao je za 12 klubova i dvije reprezentacije. Imao je čast odjenuti dres Reala i Barcelone, a osvajao je i Ligu prvaka. Sve je počelo u Dinamu, da bi uslijedili Crvena zvezda, Real Madrid, Oviedo, Barcelona, Sevilla, ponovo Dinamo, zatim Hrvatski dragovoljac, Standard, Portsmouth, Olimpija i Zagreb.

Tokom svih tih godina imao je priliku dijeliti svlačionicu s brojnim bh. fudbalerima. Već na početku karijere svlačionicu u Dinamu dijelio je sa Miralemom Ibrahimovićem i Musafom Arslanagićem. Godinu kasnije pridružio se Husrefu Musemiću i Refiku Šabanadžoviću u Crvenoj zvezdi. Godinu kasnije pridružio im se Enes Bešić.

U sezoni u kojoj je Zvezda ostvarila historijski uspjeh sa Prosinečkim je igrao i Tuzlak Rade Tošić. Svlačionicu u Barceloni Prosinečki je dijelio sa Mehom Kodrom, da bi ga po povratku u Dinamo u Maksimiru dočekao Edin Mujčin. Godinu poslije pridružili su im se Nermin Šabić i Jasmin Hurić. Robijevi saigrači u Olimpiji bili su Nedim Jusufbegović i Asim Šehić, a u Zagrebu dojučerašnji reprezentativac Mensur Mujdža.