Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Kolar: Cilj Olimpica opstanak u Ligi

Faik Kolar

Cilj Olimpica u narednoj sezoni je opstanak u Premijer ligi BiH. U prijelaznom roku otišao je veliki broj kvalitetnih igrača što bi i mnogo jači klub teško podnio – izjavio je Feni trener Olimpica Faik Kolar.

Zadovoljan je pripremama za predstojeću sezonu, koja počinje ovog vikenda, ali smatra da je ekipa slabija nego prošle sezone u kojoj je najmlađi sarajevski premijerligaš u posljednjem kolu osigurao opstanak.

– U prijelaznom roku izgubili smo deset važnih igrača. Doveli smo nekoliko mladih igrača s kojima ćemo pokušati da izborimo opstanak u Ligi. Ujedno, želimo da afirmišemo te mlade igrače koji bi u sljedećoj sezoni činili okosnicu ekipe. Prošle sezone svi su nas otpisali, ali smo na kraju ipak uspjeli da izborimo opstanak – naglasio je Kolar.

Olimpic u prvom kolu očekuje teško gostovanje u Tuzli. Kolar navodi da je Sloboda apsolutni favorit, ali da će njegovi igrači učiniti sve da ostvare povoljan rezultat.

– Očekuje nas teško gostovanje. Sloboda je zadržala gotovo cijelu ekipu iz prošle sezone, doveli su još nekoliko kvalitetnih pojačanja i sigurno su favoriti, ne samo protiv nas nego i u cijeloj sezoni, uz Sarajevo i Zrinjski. U svakoj utakmici ćemo pružati maksimum, ali ćemo našu šansu tražiti u utakmicama protiv ekipe koje su u našem rangu – naglašava Kolar.