Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Prvi intervju Kolašinca u dresu Arsenala: Tu sam zbog Henryja i Lehmanna

sead kolasinac
Foto: arsenal.com

Sead Kolašinac postao je prvo pojačanje Arsenala za ovo ljeto, nakon što je danas potpisao ugovor vrijedan 8,5 miliona eura po sezoni.

Odmah nakon predstavljanja, reprezentativac BiH odradio je svoj prvi intervju kao igrač “Topnika”.

Na početku razgovoram novinari su Seadu poželjeli dobrodošlicu u London, a prvo što ih je zanimalo je zbog čega je izabrao baš Arsenal, jer se sedmicama unazad pričalo o njegovom transferu u jedan od velikih italijanskih klubova (Milan i Juventus).

“Drago mi je da sam u ovdje. Sretan sam što ću narednih pet godina branini boje Arsenala. To je klub sa velikom tradicijom, koji sam pratio kao dječak, posebno u vrijeme Lensa Lehmanna i Thierry Henryja. To je jedan od najznačajnijih klubova u Evropi i drago mi je da sam tu”, rekao je Kolašinac na početku svog prvog razgovora sa engleskim novinarima.

Engleze je zanimalo i na kojoj se poziciji Kolašinac najbolje osjeća, kao i koji stil igre preferira.

“Ja sam igrač koji uvijek želi da svom timu pomogne na najbolji način. Uvijek dajem sve od sebe. To je moj najveći adut.”

Kolašinac i zvanično u dresu Arsenala / Foto: arsenal.com

“Mogu igrati na više pozicija, ali moja prirodna pozicija je na lijevom boku. Mogu igrati i kao treći stoper, ali i kao bek koji ide daleko naprijed. Vrlo sam flekisibilan po tom pitanju”, završio je Sead Kolašinac svoje kratko predstavljanje za oficijalnu stranicu Arsenala.

Kolašinac je ove sezone za Schalke odigrao 25 mečeva i postigao je tri gola uz pet asistencija. Član Zmajeva je uvršten i u najbolji tim Bundeslige za sezonu 2016/17, a narednih pet godina braniti će boje londonskog Arsenala.