Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Kolašinac engleskim novinarima: Svi ti nadimci su zaista smiješni

seadkolasinac1809

Sead Kolašinac, fudbalski reprezentativac BiH, brzo je postao ljubimac navijača Arsenala, ali zbog njegovih odličnih partija i velike borbenosti izuzetno ga cijene i britanski mediji. U kratkom intervjuu za Sky Sports uoči današnje velikog londonskog derbija Kolašinac je izjavio da je Arsenal na papiru bolji tim od Tottenham Hotspura, prenosi Anadolu Agency (AA).

Derbi će se igrati danas na stadionu “Emirates“ sa početkom u 13.30 sati, a oba tima silno žele bodove koji bi ih ostavili u trci za najviši plasman. Moglo bi se reći da su Arsenalu bodovi važniji, jer zaostaju za liderom Manchester Cityjem čak 12 bodova, dok je Tottenham u minusu od osam bodova.

“Na papiru Arsenal je naravno bolji tim. Međutim, moram reći da su oba tima izuzetno jaka i da imaju niz individualaca koji sami mogu riješiti utakmicu. Na terenu imamo po 11 igrača i naravno postoje igrači koji mogu napraviti razliku. Ali, u subotu će slaviti tim koji bude jedinstven i borbeniji“, kazao je Kolašinac.

Arsenal ne zna za pobjedu protiv Tottenhama u zadnjih šest prvenstvenih duela. Zanimljivo tri posljednja susreta na “Emiratesu“ završili su sa identičnih 1:1. Kolašincu igranje velikih lokalnih derbija nije novost, jer je u dresu Schalkea imao priliku igrati jedan od najvećih njemačkih derbija protiv Borussije Dortmund, kluba iz komšiluka.

“U prvih nekoliko nedjelja po mom dolasku ovdje rečeno mi je da je utakmica sa Tottenhamom najvažnija u sezoni. Nema sumnje, kao fudbaler se radujete takvim utakmicama i zato sam jako sretan što ću po prvi put imati priliku zaigrati u derbiju sjevernog Lononda“, naglasio je bh. reprezentativac.

Od dolaska u Arsenal bh. fudbaler oduševio je sjajnim partijama, ali i svojom snagom koju posjeduje. Zbog toga je od svojih saigrača dobio nadimak “tenk“, a neki su ga čak nazvali “životinjom“.

“Pa, ti nadimci su zaista smiješni. Zadovoljan sam što sam već dobio nekoliko nadimaka. S druge strane bio bih najsretniji kada bi me jednostavno zvali ‘Seo’. Mislim da je moja građa stvar genetike i da sam je naslijedio od oca. Kada je bio mlad bio je izuzetno jak. Naravno, idem u teretanu i tamo radim, ali imam sreće što sam najveći dio moje snage naslijedio od oca“, zaključio je Kolašinac razgovor za Sky Sports.

Od dolaska u redove “topnika“ Kolašinac je odigrao 11 takmičaskih utakmica i postigao čak tri gola, iako je lijevi bek. U dresu reprezentacije BiH 24-godišnji defanzivac nastupio je 22 puta, ali se nije upisivao u listu strijelaca.