Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Najgori start sezone

Kolašinac odigrao 90 minuta u debaklu Arsenala protiv Manchester Cityja

arsenal

Sead Kolašinac je igrao od prve minute u ovom susretu

Manchester City pobijedio je Arsenal 5:0 u trećem kolu Premiershipa.

Aktualni prvak bez ikakvih je problema savladao nemoćnog gosta. City je poveo u sedmoj minuti golom kapetana Ilkaya Gündogana. Pogotku je prethodila lijepa asistencija Gabriela Jesusa s desne strane. City u 12. minuti povećava rezultat na 2:0 golom Ferrana Torresa. Španski ofenzivac lako je iskoristio novu smušenost Arsenalove obrane.

Gostima je u 35. minuti isključen Granit Xhaka. Arsenalov veznjak otvorenim je đonom startao na Joaoa Cancela, a sudac Mike Atkinson odmah mu je dao crveni karton.

U 43. minuti Jack Grealish asistira Gabrielu Jesusu za 3:0 nakon prekrasne akcije Manchester Cityja. Domaćin u 53. minuti lijepim pogotkom Rodrija zabija za 4:0. Peti pogodak djelo je Ferrana Torresa u 84. minuti. Torres je lako poentirao poslije ubačaja Riyada Mahreza s desne strane.

Arsenal je na Etihadu izgledao nemoćno i City je u nekim trenucima drugog poluvremena imao i posjed od 96 posto. Ostaje za vidjeti hoće li Arsenalova uprava uručiti otkaz menadžeru Mikelu Arteti.

Arsenal nakon tri kola ima tri poraza uz gol-razliku 0:9 i u ovom je trenutku posljednji na tabeli. U sljedećem kolu Arsenal dočekuje Norwich.

Manchester City je privremeno skočio na prvo mjesto. Nakon tri kola ima dvije pobjede i poraz uz gol-razliku 9:1. City u sljedećem kolu gostuje kod Leicestera.

Sead Kolašinac je igrao od prve minute u ovom susretu, a to mu je bio prvi start u Premier ligi nakon 11 mjeseci. Podsjetimo, prošle sezone šest mjeseci je proveo na posudbi u Schalkeu.