Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Kolašinac: Pakao Anfielda dosad sam gledao putem televizije

kolasinac

Iako je na Otoku relativno kratko, Sead Kolašinac osjetio je već sve čari Premiershipa, o čemu je i sam govorio za Standard.co.uk. Prva utakmica Topnika u sezoni bila je istinski “otočka“, ponudila je u nekim momentima haos, u nekim zabavu i od početka nepredvidivost.

– U jednom trenutku zapitao sam se: “Šta se događa?“, ali sam ubrzo shvatio da za saigrače to ustvari nije ništa novo. Za mene je ipak bilo, ali sam znao da možemo preokrenuti rezultat i na kraju smo ga preokrenuli. Početak je za mene bio spektakularan, izjavio je bh as.

Arsenal sutra gostuje na Anfield Roadu starom rivalu, Liverpoolu.

– Pakao Anfielda gledao sam nekad samo na televiziji. Vjerovatno je slično kao u Dortmundu iz kojeg se posebno sjećam utakmice četvrtfinala Kupa Njemačke. Pitao sam Joela Matipa kako je tamo, a on je rekao da je u Engleskoj sve drugačije u odnosu na Njemačku, kaže Kolašinac.

Uvjeren je da nije napravio grešku kada je izabrao Arsenal.

– Smatram da se fizički odlično uklapam u način na koji se igra u Engleskoj. Ima i stvari koje moram popraviti, tu prije svega mislim na taktiku, ali će sve doći s utakmicama. Lakše mi je jer igramo isti sistem kao što je igrao Schalke u prošloj sezoni, kazao je Kolašinac.